Over Neofiet

Wij vertalen boodschappen van bedrijven en instellingen naar beelden. Wij verzorgen, one stop shop, het gehele traject van idee tot productie en deployment. Wij zijn een video communicatiebureau.

Neofiet werd in 1999 opgericht door Taco Jelgersma en zijn toenmalige compagnon. Eerste grote project was het ontwikkelen en uitbouwen van een website voor user generated content voor RTL. Het project uwkrant.nl / uwtv.nl bleek zijn tijd echter te ver vooruit.

De samenwerking met RTL werd echter voortgezet in  ” Double life ” het eerste interactieve televisieprogramma dat geheel werd gegenereerd door een computer.  In het op Scandinavische technologie gebaseerde programma konden kijkers hun eigen avatar in beeld laten meedoen aan conversaties en een kennisquiz.

Vanuit deze projecten bouwde Neofiet veel kennis op over doelgroep producties hetgeen leidde tot meer focus op de corporate videomarkt die begin deze eeuw nog volledig in de kinderschoenen stond.

In de afgelopen jaren heeft Neofiet B2B en B2C video uitingen geproduceerd voor een groot aantal, grotere en kleinere, ondernemingen en instellingen.

‘Een Filmpje vs Videocommunicatie’

Hoewel productiekosten aanzienlijk zijn gedaald en het verspreiden van video gemakkelijker is dan ooit tevoren blijft er een groot verschil tussen het maken van ‘een filmpje’ en het communiceren met video. Aan een goed communicerende video ligt een gedachte ten grondslag.

Er dient te worden nagedacht over de doelgroep, het informatieniveau van die doelgroep, de vorm van de boodschap en  de juiste wijze van  “deployment “ (verspreiding).

Als inzet van goedkopere productiemiddelen te rechtvaardigen is zetten wij die in. Ons uitgangspunt is echter altijd het ontwikkelen en produceren op omroepkwaliteit. Jouw product of boodschap verdient dat.

Taco Jelgersma

Naast het realiseren van communicatieoplossingen op basis van video, het verhuren van post productiefaciliteiten en het ontwikkelingen van televisieprogramma’s (zie Televisie) helpt Neofiet eigenaar Taco Jelgersma diverse ondernemingen met strategische adviezen. In een aantal gevallen is hij bij die ondernemingen ook aandeelhouder. Onze interne code schrijft voor dat wij direct melden als er mogelijk een belangenconflict is.